Dvodnevna radionica fotografisanja i stilizovanja hrane namenjena je svim zainteresovanim polaznicima, nezavisno od predznanja, uzrasta, edukacije ili profesionalne orijentacije.

Prvi dan radionice koncipiran je tako da upozna polaznika sa osnovama fotografisanja hrane. Objasnićemo vam tehnički, estetski i primenjeni deo. Govorice se o svetlu, manipulaciji dnevnim svetlom, opremi, a poseban akcenat bice na kompoziciji.

Cena prvod dana radionice iznosi 150 e

Drugi dan radionice rezervisan je za istraživanje naprednih tehnika stilizovanja i fotografisanja hrane, kao i svima onima koji žele da osveže znanje novim trendovima i da unaprede postojeće znanje kroz razmenu iskustava stečenih u praktičnom radu. Glavna tema bice fotografisanje sa rasvetnim telima, scenografija i sami trikovi prilikom stilizovanja hrane. Pored svega ovog pricacemo kako i na koji nacin zaradjivati od fotografisanja i stilizovanja hrane.

Cena prvod dana radionice iznosi 150 e

Cena za oba dana radionice iznosi 250 e.

Oba dana radionice će imati teorijski deo i praktični deo. U teorijskom delu pričaćemo o adekvatnoj opremi, software-u za postprodukciju, svetlu, kadriranju, dubinskoj oštrini, balansu bele, radu sa različitim objektivima, isticanje druge i treće dimenzije, teksturama i kako kreativno aranžirati scenu. Nakon toga, ako i dalje budete budni, prelazimo na praktični deo.

Postavićemo različite scene, gde ćemo probati da uradimo sve o čemu smo pričali, u teorijskiom delu radionice.  Nakon tri scene posmatranja ukusne hrane verujem da će mnogi biti gladni, pa cemo tu i da napravimo pauzu. Nakon kratke pauze i sitih stomaka prelazimo na postprodukciju gde ću vam proslediti svoje stečeno znanje u obradi fotografije. U poslednjem delu, nakon što obradimo fotografije, pogledaćemo sve radove nastale tog dana i prodiskutovati o svemu što vas interesuje. Poželjno je, ali nije i neophodno, da ponesete svoju foto-opremu kao i prenosni računar za obradu fotografija kako bi ceo proces mnogo ubrzali.

Cilj radionice

Radionica je namenjena edukaciji početnika, iskusnim fotografima, kao i svima onima koji žele da nadograde svoje znanje iz fotografisanja i stilizovanja hrane.

Info

  • Svi koji žele da fotografisu taj dan poželjno je da ponesu opremu sa sobom
  • Vreme trajanja od 11 h do 18 h (oba dana radionice)
  • pozeljno poznavanje osnova fotografije i rad sa aparatom
  • Okupljanje u prostojiama “Prostor-a”  je od 10 h do 11 h
  • Svim polaznicima biće obezbeđena oprema za korisćenje taj dan ali najbolji efekat ćemo postići u koliko vi budete radili na vašoj opremi.
  • Takođe poželjno je da ponesete vaš laptop radi obrađivanja fotografija fotografisanih taj dan.
  • Hrana, piće su obezbedjeni
  • Lokacija: “Prostor”, Beogradska 11, 21 000 Novi Sad

Prijave za radionicu su putem email-a, gde ćete dobiti sve potrebne informacije o samoj radionici i uplati kotizacije za učešće. Cene kotizacije se odnose na svaki dan posebno ali moguće je i uplatiti oba dana u koliko to neko bude želeo. Nakon evidentirane uplate stecete pravo polaznika i time obezbedjujete svoje mestona Radionici.

Copyrighted Image