Dvodnevna radionica fotografisanja i stilizovanja hrane odrzace se 7. i 8. Decembra i  namenjena je svim zainteresovanim polaznicima, nezavisno od predznanja, uzrasta, edukacije ili profesionalne orijentacije.

Prvi dan radionice koncipiran je tako da upozna polaznika sa osnovama fotografisanja hrane. Objasnićemo vam tehnički, estetski i primenjeni deo. Govorice se o svetlu, manipulaciji dnevnim svetlom, opremi, a poseban akcenat bice na kompoziciji.

Drugi dan radionice rezervisan je za istraživanje naprednih tehnika stilizovanja i fotografisanja hrane, kao i svima onima koji žele da osveže znanje novim trendovima i da unaprede postojeće znanje kroz razmenu iskustava stečenih u praktičnom radu. Glavna tema bice fotografisanje sa rasvetnim telima, scenografija i sami trikovi prilikom stilizovanja hrane. Pored svega ovog pricacemo kako i na koji nacin zaradjivati od fotografisanja i stilizovanja hrane.

Cena prvog dana radionice iznosi 150 e

Cena za oba dana radionice iznosi 250 e.

Oba dana radionice će imati teorijski deo i praktični deo. U teorijskom delu pričaćemo o adekvatnoj opremi, software-u za postprodukciju, svetlu, kadriranju, dubinskoj oštrini, balansu bele, radu sa različitim objektivima, isticanje druge i treće dimenzije, teksturama i kako kreativno aranžirati scenu. Nakon toga, ako i dalje budete budni, prelazimo na praktični deo.

Postavićemo različite scene, gde ćemo probati da uradimo sve o čemu smo pričali, u teorijskiom delu radionice.  Nakon tri scene posmatranja ukusne hrane verujem da će mnogi biti gladni, pa cemo tu i da napravimo pauzu. Nakon kratke pauze i sitih stomaka prelazimo na postprodukciju gde ću vam proslediti svoje stečeno znanje u obradi fotografije. U poslednjem delu, nakon što obradimo fotografije, pogledaćemo sve radove nastale tog dana i prodiskutovati o svemu što vas interesuje. Poželjno je, ali nije i neophodno, da ponesete svoju foto-opremu kao i prenosni računar za obradu fotografija kako bi ceo proces mnogo ubrzali.

Cilj radionice

Radionica je namenjena edukaciji početnika, iskusnim fotografima, kao i svima onima koji žele da nadograde svoje znanje iz fotografisanja i stilizovanja hrane.

Info

  • Svi koji žele da fotografisu taj dan poželjno je da ponesu opremu sa sobom
  • Vreme trajanja od 11 h do 17 h (oba dana radionice)
  • pozeljno poznavanje osnova fotografije i rad sa aparatom
  • Okupljanje u prostojiama “Prostor-a”  je od 10 h do 11 h
  • Svim polaznicima biće obezbeđena oprema za korisćenje taj dan ali najbolji efekat ćemo postići u koliko vi budete radili na vašoj opremi.
  • Takođe poželjno je da ponesete vaš laptop radi obrađivanja fotografija fotografisanih taj dan.
  • Hrana, piće su obezbedjeni
  • Lokacija: “Prostor”, Beogradska 11, 21 000 Novi Sad

Prijave za radionicu su putem email-a, gde ćete dobiti sve potrebne informacije o samoj radionici i uplati kotizacije za učešće. Cene kotizacije se odnose na svaki dan posebno ali moguće je i uplatiti oba dana u koliko to neko bude želeo. Nakon evidentirane uplate stecete pravo polaznika i time obezbedjujete svoje mestona Radionici.

Copyrighted Image