Radionica fotografisanja i stilizovanja hrane
13-14 April 2019.

Dvodnevna radionica fotografisanja i stilizovanja hrane namenjena je svim zainteresovanim polaznicima, nezavisno od predznanja, uzrasta, edukacije ili profesionalne orijentacije.

Prvi dan – pocetni kurs 150 € – radionice koncipiran je tako da upozna polaznika sa osnovama fotografisanja hrane. Objasnićemo vam tehnički, estetski i primenjeni aspekt ovog vida fotografije. Glavna tema ce biti dnevno svetlo i kako manipulisati sa njim.

Drugi dan – napredni kurs 150 € – radionice rezervisan je za istraživanje naprednih tehnika stilizovanja i fotografisanja hrane, kao i svima onima koji žele da osveže znanje novim trendovima i da unaprede postojeće znanje kroz razmenu iskustava stečenih u praktičnom radu. Glavna tema bice fotografisanje sa rasvetnim telima.

U koliko neko zeli da prisustvuje oba dana radionice cena je 250 € za oba dana.

Niko ne može da misli, radi, voli bez dobre hrane naročito ako je u pitanju radionica fotografisanja i stilizovanja iste. Čarolija peciva će začarati vaš stomak na ovoj radionici izuzetnim slanim i slatkim zalogajima kako ne biste došli u iskušenje da pojedete rekvizite, predavača ili možda ceo “Prostor”.

Oba dana radionice će imati teorijski deo i praktični deo. U teorijskom delu pričaćemo o adekvatnoj opremi, software-u za postprodukciju, svetlu, kadriranju, dubinskoj oštrini, balansu bele, radu sa različitim objektivima, isticanje druge i treće dimenzije, teksturama i kako kreativno aranžirati scenu. Nakon toga, ako i dalje budete budni, prelazimo na praktični deo.

Postavićemo tri različite scene, gde ćemo probati da uradimo sve o čemu smo pričali, u teorijskiom delu radionice. Za jednu od scena fotografisaćemo fenomenalne poslastice koje nam je za ovu priliku obezbedila poslastičarska radionica “Slatkišar”. Nakon tri scene posmatranja ukusne hrane verujem da će mnogi biti gladni, i tu “Čarolija peciva” stupa na scenu. Nakon kratke pauze i sitih stomaka prelazimo na postprodukciju gde ću vam proslediti svoje stečeno znanje u obradi fotografije. U poslednjem delu, nakon što obradimo fotografije, pogledaćemo sve radove nastale tog dana i prodiskutovati o svemu što vas interesuje. Poželjno je, ali nije i neophodno, da ponesete svoju foto-opremu kao i prenosni računar za obradu fotografija.

Cilj radionice

Radionica je namenjena edukaciji početnika, iskusnim fotografima, kao i svima onima koji žele da nadograde svoje znanje iz fotografisanja i stilizovanja hrane.

Info

  • Svi koji žele da fotografisu taj dan poželjno je da ponesu opremu sa sobom
  • Vreme trajanja od 11 h do 18 h (oba dana radionice)
  • Okupljanje u prostojiama “Prostor-a”  je od 10 h do 11 h
  • Svim polaznicima biće obezbeđena oprema za korisćenje taj dan ali najbolji efekat ćemo postići u koliko vi budete radili na vašoj opremi.
  • Takođe poželjno je da ponesete vaš laptop radi obrađivanja fotografija fotografisanih taj dan.
  • Hrana, piće su obezbedjeni
  • Lokacija: “Prostor”, Beogradska 11, 21 000 Novi Sad

Prijave za radionicu su putem email-a, gde ćete dobiti sve potrebne informacije o samoj radionici i uplati kotizacije za učešće. Cene kotizacije se odnose na svaki dan posebno ali moguće je i uplatiti oba dana u koliko to neko bude želeo.

Copyrighted Image